David Alexandru

Încet, încet după creion am trecut la pensule, la cuțite de paleta, la guașe, la acrilice, apoi am zburat la ulei. Acuarela a completat curiozitatea mea de atunci.  Am trimis lucrări la multe concursuri internaționale și naționale, pe care în mare parte le-am și câștigat.

Prima mea diploma internațională am primit-o în India. Când am împlinit 9 ani am fost invitat de ICR Viena să îmi expun lucrările. Peste o lună zburam spre Kerala, India, apoi peste altele două aterizam în Teheran, Iran.

Studiez in particular cu profesorul Ciprian Stratulat.

Arta mea mi-a oferit oportunitatea să întâlnesc oameni speciali, care m-au îndrumat și sprijinit pe acest drum. Am ajuns la Parlamentul European, de doua ori, cu ocazia unor evenimente culturale.

M-am întors ca ambasador al unui concurs de pictură pentru a 2a oară în India.

Câteodată parcă visez, parcă e ireal ceea ce mi se întâmplă… Apoi îmi zic că așa trebuie să fie. Păstrez si acum intr-un colt de sertar un mănunchi cu primele mele pensoane, de acum 7 ani.

Din când în când, dacă mi se pare că visez, mă uit la ele, zâmbesc, și imi dau seama că de fapt e realitatea, apoi le așez cu grija la loc, pentru a nu uita… Niciodată nu m-as despărți de ele.

Ce e pictura pentru mine? Face parte din viața mea. Câteodată la școală ard de nerăbdare să ajung acasă atunci când mă „chinuie” vreo idee. Ajung, îmi las ghiozdanul pe hol și intru in lumea mea, lumea mea plina de culoare. Mă inspiră tot ceea ce mă înconjoară.

Și o creangă, și o pasare, și o clădire veche, chiar și vântul… Tot. Am și câțiva pictori preferați: Aivazovschi, Monet, Dali…
Am avut 26 de expoziții personale. Cea mai importantă pentru sufletul meu rămâne totuși prima, de acum 7 ani. Acum mă simt la fel de bine când lucrez in ulei, acril, acuarelă și tempera. Creionul, penita și cărbunele sunt prieteni buni cu bine. Sunt curios și îmi place să descopăr noi tehnici. Dacă ceva nu îmi reușește, o iau de la capăt.

M-am născut la 9 august 2005, în Iași .
Sunt elev in clasa a 10a la colegiul de arta din Iasi.
Desenez în creion , cărbune si penița. Pictez în apă, ulei și acril .
Am lucrari in colectii particulare din SUA, Germania, Australia, Anglia, Austria, Danemarca, Italia, Franta, Bulgaria, Canada, Elvetia, Malaezia, Romania, India, Mexic si Iran .

Am expus la Thiranvanthapuram, Londra, Washington, Viena,Tehran, Chisinau, Palatul Parlamentului, Parlamentul European si Iași.
Am câștigat peste 160 de diplome internaționale si nationale.
Prima mea vânzare internațională, a fost derulată de Galeriile Saatchi din Londra, în 2016.
Polul Pacii este cea mai importanta distincție primită, poate, nu neapărat pentru că e un premiu 1 câștigat in SUA, ci pentru că el, Polul, se află amplasat in parcul din fata Primăriei Iași, iar diploma în original, aflată in posesia Primăriei, este bun de patrimoniu din 2017.
Am avut 26 de expoziții personale pana in present.

Va invit cu drag sa calatorim impreuna prin lumea mea plina de culoare.

Lucrări disponibile